3 tips der gør beslutninger lettere

3 tips der gør beslutninger lettere

Der er ikke noget hokus pokus ved de 3 tips, men desværre er det ikke os alle der har lært hvordan vi kan gøre det lettere for os selv. Men det har jeg besluttet at lave om på 🙂 er du klar?

  1. Få beslutningen sat i perspektiv

Når du skal træffe en beslutning så husk at gøre det klart for dig selv at det ikke er hele dit liv du beslutter noget omkring – det er en situation i dit liv her og nu, som skal ændres. Det kan være en stor ting, alvorlig ting eller en vigtig ting men du tager presset ud af situationen ved at ændre dine tanker om det. Hold fokus på, at der er noget som skal ændres, men at det ikke nødvendigvis skal være det “rigtige” for resten af dit liv, så har du mere ro på.

  1. Afdæk dine værdier

Hvilke værdier har du på det område hvor du skal træffe en beslutning? Hvis det eksempelvis drejer sig om et jobskrifte, vil det være en god ide hvis du sætter dig ned og skriver 10 værdier ned omkring job, hvad er vigtigt for dig i forhold til job. Når du har de 10 værdier så kig på dem og tænk på det job du gerne vil væk fra eller det job som du er tilbudt og vurder helt neutralt hvad der er opfyldt? Hvad er du selv ansvarlig for at opfylde? Og vælg de 3 vigtigste ud, som du ikke vil undvære. Når du har opnået tydelighed omkring dine værdier er det langt lettere at vælge det rigtige for denne situation. Såfremt det er svært for dig at “få styr” på dine værdier så vil jeg foreslå at du tager fat i en coach, der kan hjælpe dig med ‘værdi eliciteringen’.

  1. Se de positive muligheder i din beslutning

Fokuser på at det at vælge er en mulighed og du kan altid ændre et valg, du kan lave det om – ikke forstået sådan at du nødvendigvis har de samme muligheder eller valg om 3 måneder eller om 2 år. Men efter et stykke tid så er der andre muligheder som måske i virkeligheden vil passe bedre til dig og det sted du så er i dit liv. Hvis du formår at se valg og beslutninger som muligheder og ikke som risici eller fælder så vil du opleve at du får langt større succes med dine valg. Husk – valg kan altid laves om igen

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.